Utazz bátran!

Utazz bátran!

Miért utazz egyedül?

2017. augusztus 20. - Shifty96
- Legalább egyszer az életed során. -

 

A környezetemben rengeteg embertől hallom, hogy nem igazán volt nyaralni sehol, mert nem volt kivel mennie. Ezzel részben nem tudok azonosulni, de fogjuk fel annak, hogy nem mindenki egyforma, az okokat sokáig lehet sorolni, amivel nem akarok foglalkozni. Egyedül járunk a boltba, jobb esetben a toalettre, néha moziba, dolgozni és rengeteg más helyre, kivéve nyaralni. 

Az alábbi néhány pontban összeszedtem a legfontosabb okokat, hogy miért vágjunk bele egy szóló nyaralásba.

 

1. Te döntesz!
Nincs senki az ég világon aki visszatartana, hogy merre is indulj el. Van egy terved és úgy gondolod, hogy jobb lenne a kereszteződésben inkább a másik irányba menni? Megteheted, hiszen senki sincs, akivel ezt konszenzussal kellene eldöntened. Szabad vagy, a döntés a tiéd.

2. Legyél spontán!
Nem tetszik, vagy nem arra számítottál az utazásod során, mint ahogy elképzelted? Semmi baj, legyél spontán és csinálj olyan dolgokat amik feldobnak és változtasd meg a terveid. 

3. Szerezz új barátokat!
Ismerkedj meg a helyiekkel, ha hostelben szállsz meg vagy couchsurfingelsz, kénytelen leszel beszélgetni. Eltévedtél és útbaigazítást kérsz? Kénytelen leszel megkérdezni. Ha nem beszéled a helyi nyelvet, akkor pedig a jól bevált activity mindig segít. Nem kizárt, hogy az utad során más szóló utazókkal együtt fogsz menni egy ideig, így megoszthatjátok élményeitek egymással.

4. Önismeret
Lesz időd elmerengeni az élet nagy dolgain bőven, hiszen nagyrészt a saját gondolataid fogod hallgatni, miközben megtapasztalhatod a körülötted lévő világot. Garantáltan magabiztosabb leszel, hiszen meg kell oldanod sok dolgot, amikor nem mindig számíthatsz másra.

5. Csak a legszükségesebb dolgokat vidd magaddal!
Sokan vannak úgy, hogy mindent magukkal visznek egy hét nyaralásra: 3 pár cipő, 10 különböző ruha, 5 nadrág, stb. stb...Felesleges. Hidd el, hogy negyedannyi ruha is bőven ki fogja szolgálni az igényeidet, a 2. vagy 3. utadon rá fogsz jönni, valamint a mindennapokat is kellemesebb túlélni, ha kevésbé vagyunk materiálisak. Ha nem hiszed el, próbáld ki és meg fogsz lepődni.

6. Lépj ki a komfortzónádból!
A csoda mindig ott történik. Új képességre tehetsz szert, vagy alkalmazhatod valamelyiket amire úgy gondoltad soha nem lesz szükséged. 

7. Bízz magadban!
Önbizalom...ha nincs, akkor azért tedd meg, ha pedig van, akkor pedig azért. Ne aggódj, még ha egyedül is érzed magad, mindig lesz segítséged. Több, mint 7 milliárd ember él a Földön. :)

8. Új történetek.
Érdekessé válsz, ha egy beszélgetésbe belefűzöd egy kalandod. Nem sok embernek sikerült a másikat lenyűgözni azzal, hogy minden nap bejár a munkahelyére, a hétvégét pedig bulizással töltötte. Persze, megvan mindennek a helye, de ha minél többet tapasztalsz, annál érdekesebb személyiséged lesz. De azért nem kell felvágni vele. :)

 

Egy szó, mint száz: merj elindulni, még ha csak a szomszéd településre is fogsz menni először, vagy a közeli hegyekbe túrázni, máris gazdagabb ember leszel. Az élményeket pedig senki nem fogja elvenni tőled. 

A bejegyzés trackback címe:

https://utazzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr6612765060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása